اسکوپ سنگ و سرامیک

اسکوپ سنگ و سرامیک چیست؟

حتما مشاهده فرمودین که سنگ های نمای ساختمان ها در برخی موارد کنده شده و به پایین پرت می شود این به دلیل عدم استفاده از اسکوپ سنگ است. سنگ های ساختمانی به دلیل سطح صاف و صیقلی خود و همچنین بافت نفوذ ناپذیری و وزن زیاد در ارتفاع ارتباط خوبی با ملات ماسه و سیمان بر قرار نمی کنند.

به همین علت از قطعه هایی از جنس فلز گالوانیزه استفاده می کنند تا احتمال سقوط سنگ ها را کمتر کنند. این قطعات فلزی اسکوپ سنگ نام دارد که انواع مختلفی دارد که و موارد استفاده هر کدام را در ادامه توضیح می دهیم.

اسکوپ سنگ و سرامیک محصولی بسیار کاربردی و موثر جهت جلوگیری از افتادن و سقوط سنگ های نمای ساختمان که در معرض مستقیم نور خورشید و عوامل جوی مانند باد و باران و برف قرار دارند به کار برده می شود. سنگ نما به دلیل وجود سطح صیقلی و همچنین به سبب انقباض و انبساط های متوالی پس از مدتی امکان جدا شدگی از سطح ملات را دارد.

انواع اسکوپ سنگ و سرامیک

اسکوپ هایی که برای مقاوم نمودن سنگ نما در برابر افتادن مورد استفاده قرار می گیرد مدل های مختلفی دارد

1- اسکوپ سنگ پروانه ای ضخامت 0.9 یا 90

این اسکپ از ورق گالوانیزه با ضخامت 0.9 میل یا 90 میکرون ساخته می شود که در صنعت ساختمان جزو پر مصرف ترین هاست. موارد کاربرد اسکپ سنگ پروانه 90 جهت انواع سنگ های نما از جمله مرمر و گرانیت و تراورتن است. این قطعه در بسته بندی 250 عددی و در کیسه های 1000 عددی تولید و روانه بازار می شود.

2- اسکوپ سنگ پروانه 80 یا 0.8

این اسکپ از جنس ورق گالوانیزه به ضخامت 0.8 میل یا 80 میکرون تهیه و تولید می شود که به دلیل قیمت مناسب بودن نسبت به مدل قبلی کاربرد فراوانی دارد ولی برای سنگهای با ضخامت بالا توصیه نمی شود زیرا به دلیل نازک تر بودن مقاومت کمتری از خود نشان می دهد.

3- اسکوپ سنگ و سرامیک پروانه 70 یا 0.7

این مدل اسکپ گالوانیزه سنگ نما به دلیل مقاومت کمتری که نسبت به دو مدل قبلی دارد بیشتر برای سنگ های راه پله و داخل ساختمان یا سرامیک ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین نوع کوچکتر آن که به اسکوپ پروانه کوچک شهرت دارد برای اسکوپ کردن آجر های پلاک در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

4- اسکوپ سنگ زد 90 ( 0.9 میل )

این مدل اسکپ فلزی با مدل های قبلی از لحاظ ظاهری تفاوت دارد ولی در کارایی و وظیفه ای که بر عهده دارد تفاوتی با نوع پروانه ای نمی کند. این مدل هم به دلیل ضخامت مناسب و کیفیت خوب جزو محصولات پر طرفدار در دسته ی اسکوپ سنگ می باشد.

روش نصب اسکوپ سنگ نما

برای اجرای اسکپ سنگ برای یک پروژه ابتدا به تعداد کافی خرید اسکوپ سنگ انجام می دهیم.

در ابتدا یک میز کار مناسب برای قرار دادن سنگ ها بر روی آن تهیه می کنیم یا به وسیله پروفیل های آهن درست می نماییم که کار ساده ای است. در صورت موجود نبودن میز کار هم می توانیم کار اسکوپ کردن نما را انجام دهیم ولی با استفاده از آن کار به شکل حرفه ای تر و راحت تری پیش می رود.

حالا سنگ ها را به پشت و به صورت افقی خوابانده و به وسیله فرز شیار هایی به عمق 1 الی 2 سانتیمتر ( بستگی به ضخامت سنگ و سرامیک دارد ) تحت زاویه 45 درجه ایجاد می کنیم.

پس از شیار زدن همه ی سطح سنگ به وسیله ی چکش و قلم آهنی اسکوپ سنگ را در شیار های ایجاد شده قرار می دهیم و به وسیله ضربه های آرام اسکوپ را در جای خود محکم می کنیم. همه ی اسکوپ ها در محلی که قرار است داخل سنگ رود دارای خاری است که باعث می شود در محل شیار خوب محکم گردد.

بعضی از مدل های اسکپ سنگ دارای خار نیستند که باید قبل از نصب در سنگ به چسب سنگ آغشته شوند تا بعد از گذشت مدت زمانی در پشت سنگ محکم گردند.

نصابان محترم برای بهتر نصب شدن سنگ ها در نما علاوه بر استفاده از چسب 123 ، از همتراز سنگ نیز استفاده می کنند که این قطعه سبب یکسان شدن لبه ی سنگها با یکدیگر می شود و از ایجاد ناخونک بر روی کار جلوگیری می کند.

روش تولید اسکوپ سنگ نمای ساختمان

گروه صنعتی ویترکس تولید کننده انواع اسکپ سنگ و سرامیک در ضخامت های متفاوت و ابعاد گوناگون می باشد.

تولید اسکوپ سنگ نما نیاز به تجهیزات و ماشین آلات مخصوصی دارد. یک دستگاه پرس برای برش ورق گالوانیزه و یک دستگاه پرس دیگر جهت خمکاری قطعه برش خورده.

حال این خط تولید می تواند تمام اتوماتیک باشد یا نیمه اتوماتیک و یا دستی.

در حالت تمام اتوماتیک ما نیاز به رول های ورق برش خورده در عرض های ثابت داریم. برای این امر یک دستگاه رول باز کن و یک فیدر سر راه پرس قرار می دهیم تا به صورت اتوماتیک ورق ها را برش دهد. سپس قطعات برش خورده به وسیله ی نوار نقاله به دستگاه پرس دیگر هدایت شده برای خمکاری. مزیت این روش تولید ظرفیت تولید بالا و کیفیت بالای قطعات نسبت به دو روش دیگر است ولی هزینه نصب و راه اندازی خیلی بالایی دارد.

در حالت نیمه اتوماتیک پس از برش به وسیله ی دستگاه قطعات به وسیله پرس با نیروی کار انسانی خمکاری می شوند.

در حالت دستی همه ی مراحل تولید اسکپ سنگ به وسیله ی دو پرس یکی برای برش و دیگری برای خم کردم قطعات انجام می شود. این روش ظرفیت تولید کمتر و کیفیت پایین تر اسکوپ سنگ نسبت به دو حالت قبل دارد ولی برای راه اندازی این خط تولید هزینه نسبتا کمتری نسبت یه روش های قبلی مورد نیاز است. برای تولید اسکوپ سنگ با این روش نیاز به رول ورق نیست و معمولا از کنار ورق های ضایعاتی دیگر صنایع استفاده می کنند.